Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Задушени пипала от октопод с чесън и вино

Задушени пипала от октопод с чесън и вино

Задушени пипала от октопод с чесън и вино
Снимка: Боряна Атанасова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Поливам със сок от лимона, поръсвам със ситно нарязаната целина и поднасям задушени пипала от октопод с чесън и вино, докато са топли."

Необходими Продукти

  • пипала от октопод - 500 г
  • краве масло - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • целина - 2 стръкчета
  • лимони - 1/2
  • бяло вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пипалата от октопод ги нарязвам на едро и ги слагам в тенджерата под налягане за 20 минути (може и в обикновена за 40-50 минути или докато омекнат) със сол.

След като са готови, ги вадя и оставям да се отцедят и изстинат.

Нарязвам чесъна на ситно и го запържвам в дълбок тиган маслото, добавям и пипалата, запържвам за кратко.

Добавям червения и черния пипер и отново запържвам за кратко, наливам виното, оставям да се задуши за минута две и сипвам в чиния октопода в масло.

Поливам със сок от лимона, поръсвам със ситно нарязаната целина и поднасям задушени пипала от октопод с чесън и вино, докато са топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: