Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Черен Дроб

Супа от Черен Дроб

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Супа от Черен Дроб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 200 г черен дроб
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 4 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер - 5 зърна
  • сол
  • копър - 1/2 ч.л. сух
  • магданоз - 1/2 ч.л. сух
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства и изисква в подкислена в оцет вода 2 часа. След това се вари 30 минути във вода заедно с няколко зърна черен пипер и дафинов лист.

Изважда се и се нарязва на парчета.

В тенджера се кипва вода и вътре се пускат надребнените лук, моркови, картофи и дроб.

Добавят се маслото и доматите и супата се оставя да къкри на огъня, докато се сварят всички съставки.

След това се маха от огъня за момент. Прави се смес от разбитото яйце и прясното мляко. Към нея се добавят 2-3 с.л. от супата.

Разбърква се и се налива в тенджерата. Разбърква се пак и яденето се връща да поври още 3-4 минути на тих огън. На финала се добавят и подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: