Кавърма с черен дроб

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Кавърма с черен дроб2 / 2
24/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Поднесете вашата кавърма с черен дроб - в чинията може да сипете малко ориз, върху него сложете от кавърмата и поръсете със ситно нарязан магданоз."

Необходими Продукти

  • черен дроб - 1 кг свински
  • бекон - 400 г
  • лук - 3 глави жълт стар
  • зелени чушки - 2 бр. печени
  • доматена паста - 1 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • ориз басмати - 1ч.ч.
  • зехтин - екстра върджин
  • хималайска сол - на вкус
  • пипер - меланж на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 щипка
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 5 бр. на зърна
  • бахар - 5 бр. на зърна
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка е да си нарежете свинския дроб.

Да го сложите в тенджера с подсолена вода на котлона. Сварете до леко омекване на месото, но да не е сготвено. През това време си нарежете свинския бекон.

За да започнете да готвите кавърмата, ще ви е необходим голям тиган, може да използвате и уок. Изцедете и сложете дроба, също и свинския бекон с малко зехтин екстра върджин.

Добавете сол и пипер меланж и разбъркайте. Нарежете чушките и лука на жулиени и ги добавете. След това целите скилидки чесън.

Обелете и настържете домата и заедно с доматената паста ги изсипете в тигана.

Разбъркайте добре и оставете да къкри на средна степен. Накрая добавете щипка чубрица, лъжица червен пипер и съвсем малко вода.

Оставете на умерен огън за 10 мин и после когато кавърмата е готова, изключете.

През това време вземете 1 ч.ч. ориз басмати и го сложете да се вари с 2 ч.ч. подсолена вода.

Добавете зърна черен пипер и зърна бахар към ориза. Преди да е напълно готов, поръсете с куркума, ако е необходимо - още малко сол, и разбъркайте добре.

Поднесете вашата кавърма с черен дроб, като по желание в чинията може да сипете малко ориз, върху него сложете от кавърмата и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: