Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Кавърма»Кавърма с черен свински дроб по шопски

Кавърма с черен свински дроб по шопски

Кавърма с черен свински дроб по шопски
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Щастливи сме, че зимата ни напомня за рецепти като тази - кавърма със свински дроб по шопски"

Необходими Продукти

  • дроб - 800 г свински черен
  • лук - 2 стръка праз
  • чушки - 4 бр. сушени, червени
  • домати - 1/2 консерва
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 300 мл
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете подготвения свински черен дроб на парчета.

Поръсете ги с универсална подправка, разбъркайте и ги оставете да престоят около 15 минути.

Смесете брашното, черният пипер и щипка сол, и в него оваляйте дроба.

Изпържете го до златисто в загрято олио за около 15 минути.

В дълбок съд загрейте 5-6 с.л. олио и в него задушете нарязания праз до омекване.

Прибавете нарязаните на дребно сухи чушки и доматите от половин консерва. Налейте 100 мл топла вода.

Посолете на вкус и задушавайте около 15 минути, след което прибавете към задушените зеленчуци изпържения и отцеден от мазнината дроб.

Разбъркайте добре всичко, захлупете с капак и задушавайте кавърмата със свински дроб по шопски още 5 -10 минути.

Вкусна кавърма, която трябва да опитате!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: