Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шишчета»Пилешки шишчета с медена марината

Пилешки шишчета с медена марината

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пилешки шишчета с медена марината1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10 бр.
"Сигурни сме, че никога не сме яли толкова вкусни пилешки шишчета"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • мед - 3 с.л. течен
  • лимони - 1 бр.
  • бяло вино - 200 мл
  • див лук - няколко стръка
  • лук - 1 глава кромид
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кромида. Разбъркайте меда с бялото вино, изцедения лимонов сок, настъргания лук и малко сол и пипер.

Нарежете пилешкото на хапки и мариновайте месото за 1 час в покрит съд.

След това нанижете месото на шишчета и ги изпечете до приятен загар от всички страни върху скара. От време на време ги мажете с маринатата с помощта на четка.

Поднесете пилешките шишчета с накълцан див лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: