Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шишчета»Пилешки шишчета на грил с марината

Пилешки шишчета на грил с марината

Пилешки шишчета на грил с марината
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8-9
"И това ако не е идеалното мезе за вино, здраве му кажи!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л.
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • лимонов сок
  • кимион
  • риган
  • червен лук - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на едри кубчета. В купа се разбърква добре марината от зехтин, соев сос, мед, горчица, сок от половин лимон, риган, кимион, сол и черен пипер.

Месото се накисва в марината в купата, покрива се с фолио и се оставя в хладилника за 4-5 часа.

Приготвят се дървени шишчета, като се накисват за кратко във студена вода. Лукът се обелва и нарязва на парчета. На всеки шиш се нижат парчета месо и червен лук като се редуват.

Загрява се грил тиган или скара, намазнен с мазнина и печем от всички страни, като на 2-3 минути се обръщат за хубав загар. Сервираме със салата, пържени картофи и домашно вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: