Оризов пудинг

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Оризов пудинг2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • масло - 1 с.л. топено
  • канела - 1 пръчка
  • кафява захар - 175 г
  • ориз - 115 г
  • мляко - 5 ч.ч. пълномаслено
  • кардамон - 1 ч.л.
  • стафиди - 50 г
  • бадеми - 25 г
  • индийско орехче - 1 ч.л. (за сервиране)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган разтопете маслото и изпържете вътре канелата о захарта. Пържете, докато захарта се карамелизира. След като стане готова, изключете котлона.

Прибавете ориза и половината от млякото. Сложете сместа да се вари, като непрекъснато разбърквате. Изключете котлона и оставете да къкри, докато оризът се свари. Разбърквайте от време на време.

Прибавете останалото мляко, кардамона, стафидите и бадемите. Оставете сместа да къкри, като разбърквате от време на време, за да не загори на дъното.

Когато сместа се сгъсти, сервирайте пудинга горещ, поръсен с индийско орехче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: