Начин на приготвяне
Пресейте брашното с щипка сол и щипка бакпулвер! Бакпулверът е по-желание, тестото става много добро и без него.
Добавете щипка захар, 5 с.л. олио и водата. Замесете меко тесто.
Оставете го да се отпусне на стайна температура за 30 мин.
Почистете черешите от костилките и ги полейте с 2 с.л. черешов ликьор.
Поръсете с кафява захар. Нарежете прасковите на резени.
Отпуснатото тесто за пай разточете на кръг с дебелина 3-4 мм. Както казах и по-горе, тестото е много гъвкаво и приятно за работа.
В средата на разточеното тесто сложете черешите.
Покрай тях наредете резените праскови. Загънете тестото на красиви гънки.
Поръсете с кафява захар плодовете.
Изпечете сладкия пай на 180°C в предварително загрята фурна за около 35-40 мин.
Охладете постния галет на решетка!
Да ви е сладко!