Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова Торта»Торта за рожден ден с готови блатове и ягоди

Торта за рожден ден с готови блатове и ягоди

Торта за рожден ден с готови блатове и ягоди3 / 3
25/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Торта за рожден ден с готови блатове и ягоди - истинско вълшебство за всеки празник!"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 3 бр.
  • Първи крем
  • маскарпоне - 500 г
  • пудра захар - 250 г
  • филаделфия - 175 г
  • сладко от боровинки - 3 с.л. /може и пресни/
  • Втори крем
  • сметана - 250 мл сладкарска
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • Между блатовете
  • ягоди - 5 бр.
  • За сиропиране
  • кафе - 1 ч.ч. / по избор/
  • За отгоре
  • череши - 5 бр.
  • ягоди - 5 бр.
  • Шоколадов ганаш
  • натурален шоколад - 300 г
  • краве масло - 125 г
  • сметана - 100 мл сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За първия крем маскарпонето се разбива, заедно с пудрата захар и Филаделфията. След което се добавя и сладкото от боровинки, като се разбърка хубаво с шпатула.

Покрива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилника да стегне. За втория крем за тортата, сладкарската сметана се разбива с пудрата захар. Също се покрива с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилника.

Шоколадът се начупва и заедно със сметаната и маслото се слага на котлона в касерола да се разтопи, след което се оставя да се охлади. Ягодите, които ще използвате за между блатовете, се измиват и се нарязват на филийки.

Щом и двата крема са готови, е време да сглобим сиропираната торта. За целта във форма за торта се слага първия блат и се сиропира с кафе. Слага се половината крем с боровинки и се заглажда.

Отгоре се подреждат ягоди, след което се слага втория блат. Отново се сиропира и се слага останалата част от крема.

Заглажда се и отново се подреждат ягоди. Третият блат също се сиропира, след което той, както и цялата торта с ягоди се маже със сметановия крем.

Заглажда се навсякъде, след което с помощта на черпак се слага от шоколадовия ганаш. Черешите и ягодите, които са предварително измити се потапят в шоколада и се подреждат върху тортата.

Така приготвена торта за рожден ден с готови блатове и ягоди се оставя да престои една нощ в хладилник. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: