Начин на приготвяне
За първия крем маскарпонето се разбива, заедно с пудрата захар и Филаделфията. След което се добавя и сладкото от боровинки, като се разбърка хубаво с шпатула.
Покрива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилника да стегне. За втория крем за тортата, сладкарската сметана се разбива с пудрата захар. Също се покрива с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилника.
Шоколадът се начупва и заедно със сметаната и маслото се слага на котлона в касерола да се разтопи, след което се оставя да се охлади. Ягодите, които ще използвате за между блатовете, се измиват и се нарязват на филийки.
Щом и двата крема са готови, е време да сглобим сиропираната торта. За целта във форма за торта се слага първия блат и се сиропира с кафе. Слага се половината крем с боровинки и се заглажда.
Отгоре се подреждат ягоди, след което се слага втория блат. Отново се сиропира и се слага останалата част от крема.
Заглажда се и отново се подреждат ягоди. Третият блат също се сиропира, след което той, както и цялата торта с ягоди се маже със сметановия крем.
Заглажда се навсякъде, след което с помощта на черпак се слага от шоколадовия ганаш. Черешите и ягодите, които са предварително измити се потапят в шоколада и се подреждат върху тортата.
Така приготвена торта за рожден ден с готови блатове и ягоди се оставя да престои една нощ в хладилник. Да ви е сладко!