Торта с маскарпоне и ягоди

19/09/2015
mariyana
отmariyanaНовак1
"Дали наистина има нещо магическо в комбинацията от ягоди, маскарпоне и шоколад, оставяме на на вас да прецените "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции13 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 512
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата: Разбиваме яйцата заедно с захарта и брашното. Получената смес разделяме на 3 равни части, ако желаете тортата да е с три блата. Може да изпечете целия блат и след това да го разрежете. Пече се на 180 градуса за по 15 минути в кръгла тавичка, като на дъното слагаме хартия за печене, леко намазана с мазнина. Блатовете се оставят да изстинат, след като са готови.

За Крема: Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на твърд сняг и след като се надигнат добре, прибавяме 6 супени лъжици захар. Към жълтъците прибавяме другите 6 суп. лъжици захар и маскарпонето. Разбиваме ги добре, след което се прибавят към белтъците и се разбива, докато се получи пухкав крем (Този крем е подходящ и за приготвянето на тирамису).

Ягодите нарязваме на парченца, а шоколадът се настъргва.
Преди да започнем с нанасянето на крема върху блата, всеки блат напояваме с прясно мляко. Редим блат, намазваме с крема, нареждаме малко от ягодите, слагаме от настъргания черен шоколад и слагаме следващия блат. Напояваме го с млякото и отново редът е същият. Накрая намазваме цялата торта с крем и украсяваме с ягодите, шоколада и сметаната.

Добър апетит!
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

D
D
05.04.2015 23:37
Маскарпоне две опаковки по 250 г. или по 500 г.?
0
0
марияна
марияна
13.05.2015 01:09
Става с две по 250г. и с една от 500г.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв