Торта с маскарпоне и ягоди

mariyanamariyana
Новак
124
19/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
13 парчета
"Дали наистина има нещо магическо в комбинацията от ягоди, маскарпоне и шоколад, оставяме на на вас да прецените"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - по избор
  • За крема
  • маскарпоне - 2 опаковки
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • Украса
  • ягоди - 1 - 2 кг
  • шоколад - 1 брой черен
  • сметана - бита (по избор)
  • прясно мляко - (по избор)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата: Разбиваме яйцата заедно с захарта и брашното. Получената смес разделяме на 3 равни части, ако желаете тортата да е с три блата. Може да изпечете целия блат и след това да го разрежете. Пече се на 180 градуса за по 15 минути в кръгла тавичка, като на дъното слагаме хартия за печене, леко намазана с мазнина. Блатовете се оставят да изстинат, след като са готови.

За Крема: Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на твърд сняг и след като се надигнат добре, прибавяме 6 супени лъжици захар. Към жълтъците прибавяме другите 6 суп. лъжици захар и маскарпонето. Разбиваме ги добре, след което се прибавят към белтъците и се разбива, докато се получи пухкав крем (Този крем е подходящ и за приготвянето на тирамису).

Ягодите нарязваме на парченца, а шоколадът се настъргва.

Преди да започнем с нанасянето на крема върху блата, всеки блат напояваме с прясно мляко. Редим блат, намазваме с крема, нареждаме малко от ягодите, слагаме от настъргания черен шоколад и слагаме следващия блат. Напояваме го с млякото и отново редът е същият. Накрая намазваме цялата торта с крем и украсяваме с ягодите, шоколада и сметаната.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: