Начин на приготвяне
В тиган се разтварят 30-35 г масло. След като маслото се загрее, добавете смлян чесън и запържете за около минута. Важно е чесънът да не прегори - не трябва да покафенява. Ако това се случи, ястието ще горчи!
Сега запържете скаридите. Приготвят се не просто бързо, а много бързо! Пържете ги по 45-50 секунди от всяка страна, на доста силен котлон, след което добавете кокосово мляко овкусете със сол и черен пипер.
Следва лимонов сок. Изсипете, оставете да заври, разбърквайте непрекъснато. След 30-40 секунди добавете останалото масло и поръсете с наситнен магданоз, като оставите малко за украса.
Маслото ще се разтопи напълно за още 30-40 секунди, не повече ...След като кипне, извадете и украсете с останалия магданоз скаридите с кокосово мляко.
Тази рецепта за морски дарове е екзотична и много апетитна.