Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Профитероли с портокалово желе и сметана

Профитероли с портокалово желе и сметана

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Профитероли с портокалово желе и сметана1 / 2
19/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • масло - 100 г
  • яйца - 6 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • сметана - 200 г
  • захар - 3 с.л.
  • желатин - 1 ч.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. В дълбок тиган се наливат 250 милилитра вода и се кипват. Котлонът се намалява до минимум. Добавят се маслото и солта. При непрекъснато бъркане се добавя брашното. Бърка се до получаване на еднородна смес.

Сваля се от котлона. След 2 минути се добавят 2 яйца. Тестото се слага в друга купа и се добавят останалите яйца. Разбърква се с дървена лъжица до лъскаво тесто. В намазана с масло и поръсена с брашно тава с шприц се правят топчета с големината на орех. Пекат се 10 минути на 200 градуса и 10 минути на 220 градуса.

Готовите профитероли се пробождат, за да излезе парата. Слагат се на решетка да изстинат. С остър нож се правят разрези като капачета. Желатинът се накисва в 50 милилитра топла преварена вода.

Портокалът се обелва и се пасира заедно с 2 супени лъжици захар. Добавя се желатинът и се разбърква. На дъното на всяка профитерола се слага по малко от желето. Сметаната се разбива с останалата захар и се слага върху желето. Профитеролите се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: