Моите Профитероли

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k315
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Моите Профитероли
Снимка: Veca
1 / 6
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Зарадвайте своите близки с тези изящни италиански сладкиши - пригответе ги за своя празник, за кръщене или просто така, защото този следобед ви е скучно!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 250 мл
  • масло - 125 мл
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • За пълнежа
  • мляко - 800 мл
  • яйчни жълтъци - 4 бр.
  • захар - 250 г
  • ванилова захар - 10 г
  • брашно - 130 г
  • масло - 125 г
  • За поръсване
  • пудра захар - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото за еклери:

Налейте вода в малка тенджера, добавете олио, захар и сложете тенджерата на котлона. Когато заври, свалете тенджерата от котлона, добавете брашното и разбъркайте с ръчна бъркалка.

Оставете да престои 2 минути. Разбийте с миксера, добавете яйцата и всичко разбъркайте добре. Поставете хартия за печене върху тавата, напълнете спринцовката за украса на тортата с приготвената смес и оформете профитеролите.

Печете в добре загрята фурна на 200°C за 25 минути. Извадете готовите профитероли от фурната, покрийте ги с чиста кухненска кърпа и ги оставете да се охладят.

Приготвяне на крема за еклери:

Изсипете 500 мл мляко в тенджера и го сложете на котлона да заври. Отделно разбийте с миксер жълтъците, захарта, ваниловата захар, брашното, налейте 300 мл мляко и разбийте с миксер.

Изсипете сместа във врящото мляко и оставете да ври. Когато придобие необходимата плътност, свалете тенджерата от котлона, покрийте я с прозрачно фолио, така че да не се образува коричка.

Оставете да се охлади. Добавете масло към сместа и разбийте добре с миксер, за да комбинирате всички съставки.

Нарежете профитеролите наполовина, напълнете ги с пълнежа, поръсете с пудра захар, сервирайте и им се насладете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: