Начин на приготвяне
Оризовото брашно се слага в купа, в която ще се меси.
Прибавя се лимецовото брашно и солта и се разбърква много добре.
В средата на брашното се прави кладенче, в което се прибавят двете яйца.
Киселото мляко се изсипва в отделна купа.
Прибавя се содата и се разбърква много добре, докато содата шупне, след което се изсипва в кладенчето на брашното.
Олиото се разбърква в отделна чаша с оцетът много добре, след което се прибавя към брашното.
Замесва се меко тесто, от което се оформят малки питки, като питките се оформят с намазани с олио ръце.
Оризовите питки се слагат в тава върху хартия за печене.
Пекат се 20 мин. на 180 градуса на долен реотан, след което 10 мин. на горен и долен реотан на 180 градуса.
Малки лимецови питки с брашно от ориз могат да се гарнират с нещо вкусно и да се получат здравословни сандвичи.