Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Малки лимецови питки с брашно от ориз

Малки лимецови питки с брашно от ориз

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Малки лимецови питки с брашно от ориз
Снимка: Мария Божилова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Малки лимецови питки с брашно от ориз могат да се гарнират с нещо вкусно и да се получат здравословни сандвичи."

Необходими Продукти

  • оризово брашно фино - 300 г
  • лимецово брашно - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • козе кисело мляко - 400 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 2 ч.л. + за овалване на питките
  • оцет - 2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризовото брашно се слага в купа, в която ще се меси.

Прибавя се лимецовото брашно и солта и се разбърква много добре.

В средата на брашното се прави кладенче, в което се прибавят двете яйца.

Киселото мляко се изсипва в отделна купа.

Прибавя се содата и се разбърква много добре, докато содата шупне, след което се изсипва в кладенчето на брашното.

Олиото се разбърква в отделна чаша с оцетът много добре, след което се прибавя към брашното.

Замесва се меко тесто, от което се оформят малки питки, като питките се оформят с намазани с олио ръце.

Оризовите питки се слагат в тава върху хартия за печене.

Пекат се 20 мин. на 180 градуса на долен реотан, след което 10 мин. на горен и долен реотан на 180 градуса.

Малки лимецови питки с брашно от ориз могат да се гарнират с нещо вкусно и да се получат здравословни сандвичи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: