Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Малки лимецови питки с кашкавал и сирене

Малки лимецови питки с кашкавал и сирене

Малки лимецови питки с кашкавал и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
24/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
9

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч. бяло, за доомесване
  • сирене - 60 г
  • кашкавал - 40 г
  • магданоз - 3 стръка
  • сол - 1 равна ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашно от лимец в дълбока купа. В средата чукваме яйцето, добавя се кисело мляко с разбита в него сода да шупне и бакпулвера.

Прибавяме олио, натрошено сирене, малки парченца кашкавал, ситно нарязан магданоз и сол.

С вилица се разбъркват всички продукти на лепкаво тесто. Добавя се по малко от бялото брашно и с ръце се замесва средно меко тесто.

С намазнени ръце се оформят 9-10 малки питки като елипси. Нареждаме в тава, върху хартия за печене, на разстояние, защото се надуват. Отгоре се дупчат с вилица на 2-3 места.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 20-25 минути до готовност. Изваждаме в чиния, хапват се топли. Разкошни са тези малки лимецови питки с кашкавал и сирене, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: