Начин на приготвяне
Сипва се брашно от лимец в дълбока купа. В средата чукваме яйцето, добавя се кисело мляко с разбита в него сода да шупне и бакпулвера.
Прибавяме олио, натрошено сирене, малки парченца кашкавал, ситно нарязан магданоз и сол.
С вилица се разбъркват всички продукти на лепкаво тесто. Добавя се по малко от бялото брашно и с ръце се замесва средно меко тесто.
С намазнени ръце се оформят 9-10 малки питки като елипси. Нареждаме в тава, върху хартия за печене, на разстояние, защото се надуват. Отгоре се дупчат с вилица на 2-3 места.
Печем в загрята фурна на 180 градуса около 20-25 минути до готовност. Изваждаме в чиния, хапват се топли. Разкошни са тези малки лимецови питки с кашкавал и сирене, опитайте!