Начин на приготвяне
Много вкусни и ароматни Лимецови питки със сирене по пловдивски!
Брашното от лимец се пресява в купа, в която ще се меси. Прибавят се захарта и солта и се разбърква много добре.
Маята се размива в две супени лъжици топла вода и се оставя да шупне.
Киселото мляко се разбърква с яйцата без единия жълтък.
В средата се прави кладенче, в което се сипва 250 мл олио. Прибавят се киселото мляко и маята.
Замесва се тесто, което след като се замеси, се намазва с останалото олио и се оставя да втаса 60 мин.
Втасалото тесто се разделя на малки топки. Всяко топка се разточва на малки питки.
В средата на всяка питка се слага натрошено сирене.
Краищата й се намазват с жълтък, разбъркан с малко олио.
Питката се прегъва и се притиска, за да се слепят краищата.
Готовите питки със сирене се нареждат в тава, в която ще се пекат върху хартия за печене.
Оставят се да втасат 20 мин., след което се намазват с жълтък и се поръсват с настърган кашкавал.
Печем питките със сирене и кашкавал на 170 градуса 20 мин.
Коментари