Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Топла салата с пилешки дробчета

Топла салата с пилешки дробчета

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Топла салата с пилешки дробчета2 / 2
24/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • маруля - 1 бр. или смес от зелени салати
  • пилешки дробчета - 300 г
  • орехи - 50 г
  • зехтин - 5 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • брашно - 50 г
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сирене - 100 г
  • копър - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се измиват и ципите се отстраняват. Лукът се реже на ситно. Две супени лъжици зехтин се наливат в тиган и лукът се запържва до прозрачно. Брашното се смесва с черния пипер и в тази смес се пускат дробчетата.

Разтърсват се, за да се оваля всяко дробче в сместа. Пържат се по две минути от всяка страна и след това се похлупват с капак. Задушават се 6-7 минути. Посоляват се.

Сиренето се пасира с малко зехтин и копър и се оформя на топчета. Приготвя се дресинг, като останалия зехтин се смесва с балсамовия оцет, меда, соевия сос, горчицата и лимоновия сок.

Върху нарязаните листа маруля се слагат топлите дробчета и сиренето. Поръсват се с орехи и се поливат с дресинга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: