Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Пилешки дробчета с ябълки и зелена салата

Пилешки дробчета с ябълки и зелена салата

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195441642
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Тази комбинация от аромати може да накара едни обикновени пилешки дробчета да се усмихват от чинията"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • ябълки - 3 бр. зелени
  • лук - 2 гл.
  • джоджен - 5 - 6 листа
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • масло - 70 г
  • олио
  • бульон - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • за салатата
  • горчица - 100 г
  • зелена салата - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. жълта
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • бульон - 50 мл
  • оцет - 30 мл
  • зехтин - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на кубчета, а ябълките се обелват и нарязват на тънки резенчета. Дробчетата се подправят със сол и черен пипер и се запържват на силен огън.

Прибавят се лукът, маслото, накълцаният чесън, бульон и джодженът. Когато течността поизври, се добавят ябълките и се задушава, докато ябълките омекнат.

В отделна купа се разбиват горчицата, бульонът, оцетът, зехтинът и подправките. Салатата се накъсва, а чушките се нарязват на лентички. Заливат се с приготвения сос и се разбъркват. Добавят се дробчетата и отново се разбърква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: