Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки дробчета с вино

Пилешки дробчета с вино

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Пилешки дробчета с вино
Снимка: Veselina
1 / 3
08/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусните пилешки дробчета се правят с хубаво вино, от майсторите го знаем"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 400 г
  • лук - 2 глави
  • олио
  • червено вино - 140 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/3 връзка
  • вода - 1 ч.ч. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на тънки ивици. Магданоза го нарязваме. Отмерваме си 140 мл червено вино. Почистваме дробчетата и ги измиваме. Слагаме дробчетата в купа. Слагаме в тиган малко олио и позапържваме лука. Измиваме дробчетата. След като поомекне лука прибавяме дробчетата.

Разбъркваме и после добавяме сол и черен пипер на вкус. Наливаме виното отгоре. Оставяме да къкри на тих огъ, за да се изпари малко виното. В тавичка прехвърляме всичко, сипваме малко гореща вода. Запичаме до приятна коричка.

Към края слагаме нарязаният на дребно магданоз. Поднасяме ги с гарнитура от сварени картофи и магданоз, подправени със сол и зехтин. Така приготвените дробчета можем да използваме и само като мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: