Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Шафранова крем супа с чесън

Шафранова крем супа с чесън

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Шафранова крем супа с чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ориз - 3 с.л.
  • целина - 2 стръка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червено вино - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
  • бульон - 1 л пилешки
  • масло - 85 г
  • лук - 2 глави
  • сметана - 100 г
  • шафран - 1 щипка
  • чесън - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шафранът се накисва в 1 с.л. гореща вода за 10 минути. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Целината се нарязва на едро. Оризът се измива.

В тенджера се разтопява маслото, добавя се лукът, чесънът, целината и дафиновият лист.

Задушава се на слаб огън 20 минути. Добавя се виното и се кипва. Добавя се горещият бульон и разтвореният шафран, добавя се сол и черен пипер.

Добавя се оризът и се вари 15 минути. От супата се маха дафиновият лист. Супата се пасира и се добавя сметаната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: