Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Ориз на фурна»Пъстра заешка гозба с ориз и зеленчуци

Пъстра заешка гозба с ориз и зеленчуци

Пъстра заешка гозба с ориз и зеленчуци
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Истинска радост за очите, която ще достави удоволствие и на стомаха"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • лук - 1 главичка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете заешкото да се свари, след което обезкостете и нарежете на ситно.

Лука, морковите и чушките нарежете на дребни кубчета, измийте ориза. В тавичка сипете олио и зеленчуците, оставете да се запържат леко във фурната.

Добавете и ориза, върнете във печката докато стане стъклен, сипете 3 чаени чаши вода, овкусете с подправките и изсипете нарязаното месо.

Печете във фурната до извиране на водата и запичане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: