Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Терин»Терин със сливи и шоколад

Терин със сливи и шоколад

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Терин със сливи и шоколад1 / 2
21/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
215 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. (жълтъци)
  • сини сливи - 200 г сушени
  • масло - 60 г
  • захар - 60 г
  • коняк - 4 с.л.
  • шоколад - 120 г
  • сметана - 150 мл
  • какао - 1 с.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сливите се измиват, костилките се махат, плодовете се нарязват на ситно и се заливат с коняка. Оставят се за 3 часа.

Шоколадът се натрошава и се разтопява на водна баня. Маслото се смесва с половината захар и какаото. Жълтъците и останалата захар се разбъркват, добавят се маслото, шоколадът и сливите.

Сметаната се разбива и се добавя към сместа. Във форма за терин се слага прозрачно фолио. Сместа се излива, заглежда се, покрива се с фолио и се оставя за 3 часа във фризера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: