Начин на приготвяне
Разбийте течната сметана с помощта на миксер до пухкав крем. Прибавете заквасената сметана и крема сиренето. Продължете да разбивате с миксер до получаването на гладък и гъст крем.
Разтворете желатина в студена вода. След като набъбне, го загрейте в микровълнова печка или на водна баня, като внимавате да не заври и да кипне. Изсипете готовия желатин към крема и разбъркайте, докато се оеме.
Облепете формата с домакинско фолио.
Почистете сливите от костилките и ги нарежете на тънки филийки. Сложете половината на дъното на формата. Изсипете по-голямата част от крема и загладете.
Наредете един ред бишкоти, като предварително ги топите в топло разтворимо кафе. Отгоре сложете парченца сливи, отново добавете крем и загладете.
Наредете още един ред бишкоти, като процедирате по същия начин. Намажете тънък пласт от крем върху бишкотите и притиснете.
Сложете формата в хладилник за 4-5 часа.
Готовия сметанов терин изсипете в подходяща чиния /трябва да го обърнете обратно/. Внимателно отстранете фолиото.
Посипете терина с кокосови стърготини и захарни перли.
Сметановият терин със сливи е готов.