Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Захаросани моркови

Захаросани моркови

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Захаросани моркови2 / 2
21/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • моркови - 500 г
  • захар - 250 г
  • лимонтузу - на върха на ножа
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват и се режат на кубчета. Заливат се с вряла вода и се варят 2 минути. Отцеждат се, отварата се запазва. Морковите се заливат със студена вода и се отцеждат.

Половин чаша от отварата се смесва със захарта и лимонтузуто. Щом кипне, се добавят морковите, котлонът се намалява и морковите се варят 20 минути.

Свалят се от огъня и се оставят в сиропа за 4 часа. След това отново се кипват и се варят 20 минути, след което се свалят от огъня и се оставят за 1 час.

Морковите се варят още 30 минути на бавен огън. След това се вадят в тава, постлана с хартия за печене, и се сушат на 80 градуса за 1 час във фурната.

Поръсват се с пудра захар и се оставят да изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: