Захаросани кифлички

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Захаросани кифлички
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
10/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно - колкото поеме
  • бакпулвер - 1 бр.
  • масло - 1 кубче
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се разбъркват. Омесва се меко тесто. Оставя се да почине. От тестото се правят топки, които леко се точат на дължина.

Нареждат се в намазнена и набрашнена тава. С нож се правят леки разрези по кифлите.

Намазват се с разбито яйце и масло, и се поръсват обилно със захар. Пекат се в умерена фурна. След като бъдат готови, се покриват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: