Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Крем от сладолед с винен сироп

Крем от сладолед с винен сироп

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Крем от сладолед с винен сироп1 / 2
21/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • желатин - 20 г
  • сладолед - 500 г
  • за сиропа
  • бяло вино - 250 мл
  • захар - ¼ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до пяна и се загряват леко на котлона, докато се разтвори захарта, като непрекъснато се бъркат.

Желатинът се накисва в 60 милилитра вода. Млякото се кипва в отделен съд и се добавя към яйцата. Добавя се ванилията и отцеденият желатин.

Когато изстине, се добавя сладоледът, разбива се с миксер и се оставя в хладилника да се сгъсти.

Приготвя се винен сироп, като виното и захарта се смесват и се варят на бавен огън, докато течността не намалее на половина.

Кремът се сервира, като се залива с винения сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: