Начин на приготвяне
Разбийте с миксер в дълбока купа водата от нахут на гладка пяна, с консистенция на разбит белтък, така че при наклон на купата сместа да не пада. Ще отнеме около 15 минути и доста търпение :)
Разтопете кокосовото масло и смесете с какаото. Добавете захарта и есенцията към разбитата аквафаба, разбъркайте внимателно с лъжица.
Важен момент е да сипвате по 2-3 с.л. от бялата към какаовата смес, а не обратното. Добавяйте от бялата пухкава смес, разбърквайте внимателно и така редувайте до гладка и еднородна консистенция.
Разсипете сместа в чашки и добавете стафиди и ядки по желание. Една част може да замразите, а друга да сложите в хладилник.
Сладоледа извадете няколко минути преди да поднесете, за да се поотпусне и да бъде лесен за гребване.
Ако не ви е достатъчно сладко, завишете количеството на избрания подсладител.