Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бъркани яйца с гъби, шунка и зеленчуци

Бъркани яйца с гъби, шунка и зеленчуци

Jahya GonejaJahya Goneja
Новак
3445
Бъркани яйца с гъби, шунка и зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Цветен и вкусен обяд за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 г
  • масло - 50 г
  • чушки - 1 бр. зелена
  • лук - 1 бр.
  • шунка - 150 - 200 г
  • яйца - 10 бр.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се запържват в маслото с малко сол, докато загубят водата си и придобият минимален загар.

Добавят се чушката и лукът, нарязани на ситно. Когато омекнат се добавя и шунката.

Често се разбърква.

След около пет минути се залива с предварително разбърканите яйца и се добавя още сол.

Когато яйцата се изпържат, се махат от котлона и се гарантира с нарязан на ситно магданоз.

Бърканите яйца най-добре се комбинират с препечени филийки.

Бърканите яйца с гъби, шунка и зеленчуци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: