Начин на приготвяне
Почистете гъбите, като ги обелите и леко зачистите с влажна кърпа. Нарежете ги на тънки филийки.
Шунката направете на малки парченца.
Загрейте маслото и олиото (може да ползвате и зехтин) на силен огън и запържете гъбите.
Те трябва да са на един пласт с малко разстояние между тях, а не на купчина.
Така ще станат златисти и сочни, ще се запечатат, без да пуснат сока си, и няма да плувнат във сос.
Добавете шунката и запържете и нея за кратко.
Чукнете и яйцата, посолете и овкусете със черен пипер и чесън на прах и разбъркайте бързо, за да се накъсат яйцата, да полепнат по другите продукти и всичко да се смеси добре.
Разпределете бъркани яйца с шунка и гъби в чинии, поръсете с настърган кашкавал и накълцан пресен магданоз и поднесете топло.
Добър апетит!