Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бъркани яйца с шунка и гъби

Бъркани яйца с шунка и гъби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бъркани яйца с шунка и гъби
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
2
"С такава закуска може да ни събуждате всеки ден - много ги обичаме тези бъркани яйца"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. XL
  • гъби - 100 г печурки
  • шунка - 150 г или на вкус
  • чесън на прах - 1 - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • кашкавал - около 100 г за поръсване
  • магданоз - пресен, за поръсване
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л. меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, като ги обелите и леко зачистите с влажна кърпа. Нарежете ги на тънки филийки.

Шунката направете на малки парченца.

Загрейте маслото и олиото (може да ползвате и зехтин) на силен огън и запържете гъбите.

Те трябва да са на един пласт с малко разстояние между тях, а не на купчина.

Така ще станат златисти и сочни, ще се запечатат, без да пуснат сока си, и няма да плувнат във сос.

Добавете шунката и запържете и нея за кратко.

Чукнете и яйцата, посолете и овкусете със черен пипер и чесън на прах и разбъркайте бързо, за да се накъсат яйцата, да полепнат по другите продукти и всичко да се смеси добре.

Разпределете бъркани яйца с шунка и гъби в чинии, поръсете с настърган кашкавал и накълцан пресен магданоз и поднесете топло.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: