Начин на приготвяне
Разбийте мекото масло с пудрата захар, ваниловата захар и солта.
Добавете яйцето и пак разбъркайте.
Сипеете брашното и бакпулвера и замесете меко тесто.
Покрийте тестото с фолио и го приберете за 30-60 минути в хладилник.
Разбъркайте съставките за пълнежа, докато всичко се смеси добре.
Извадете тестото, разточете го върху хартия за печене в правоъгълник с дебелина 3-4 мм.
Разпределете равномерно плънката и завийте на руло.
Увийте рулото във фолио и го приберете в хладилника за една нощ.
Нарежете сладкото руло с остър нож на филийки с дебелина 5-6 мм и подредете върху хартия за печене.
Печете сладките предварително загрята на 190°С фурна за около 10 минути.
Канелените рулца с мед са много ароматни и се топят в устата.