Начин на приготвяне
В леко затопленото мляко се слага една супена лъжица захар и маята. Сместа се разбърква и се оставя на топло за около десет минути, за да шупне маята.
Брашното се пресява, прибавя се солта и втората супена лъжица захар (ако обичаме по-сладък вкус) и се прави кладенче, в което се излива шупналата мая и белтъкът на 1 яйце.
Замесва се гладко и меко тесто, което се оставя да втаса, докато удвои обема си.
Бухналото тесто се разделя на 3 топки, които се разточват на кръг.
В основата на всеки триъгълник се поставя смес от натрошено сирене и шарена сол.
Оформят се кифличките, намазват се с жълтъка от яйцето, поръсват се с шарена сол и се нареждат в тава, на дъното на която е поставена хартия за печене.
Оставят се да бухнат за още двайсетина минути.
Солените кифлички се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Солените кифлички с шарена сол са готови.