Печени кебапчета на фурна

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
23/07/2014
"Вкусна класика за ценителите на мръвката!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции14-16 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 418
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг свинска
  • вода - 150 г
  • черен пипер - 5 г млян
  • кимион - 5 г млян
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате продуктите в дълбок съд и месите каймата поне 10 минути. Намазвате я с олио, покривате я с фолио и я оставяте поне 24 часа в хладилник, за да поеме водата и ароматите.

С намазнени ръце оформяте кебапчета, които подреждате в предварително намазнена тава. Доливате около 1/2 ч.ч. вода и печете под фолио в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.

Отстраняване фолиото и запичате още 7-10 минути. Поднасяте с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар