Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Печени картофи с хрупкава кожичка

Печени картофи с хрупкава кожичка

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Печени картофи с хрупкава кожичка1 / 3
23/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. големи
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • чесън - 1/4 ч.л. на прах
  • червен пипер - 1/4 ч.л. лют по желание
  • олио - 40 - 50 мл
  • галета - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите не се белят, затова трябва да се измият много старателно с топла вода. След това се нарязват по дължина на полумесеци.

Подправките, галетата и олиото се смесват направо в тавата за печене. В получената смес се овалват картофите от всички страни.

Слагат се в предварително загрята на 200-220 градуса фурна и се пекат около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деси Маринова
Деси Маринова
Стават изключително вкусни
08.01.2016 22:56