Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени крилца с хрупкава кожичка

Печени крилца с хрупкава кожичка

Печени крилца с хрупкава кожичка
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"С тази хрупкава коричка като нищо някой може да се обърка и да поднесе тези крилца и с бира"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 12 бр.
  • брашно - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бял пипер - 1 к.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • бяло вино - 100 мл
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме маринатата, като в купа смесваме брашното, червения и белия пипер, зеленчуковата подправка и бялото вино.

Разбъркваме добре и в получената смес овалваме предварително измитите и отцедени крилца.

Оставяме ги така да престоят около 1 час, след което ги подреждаме в тавичка, като добавяме и остатъка от маринатата и ги заливаме с около 200 мл. вода.

Поставяме тавичката в предварително загрята фурна на 200 градуса и печем около 60 мин. до получаване на хубава червена коричка.

Сервираме с пържени картофки и изстудено бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: