Орехово-шоколадова торта

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
26/07/2014
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 481
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе тава с диаметър 18 см - дълбока и добре намазнена с 2 с.л. масло.

Разбийте яйцата със захарта за блата за 10 минути или докато започнат да се образуват следи в сместа, които остават поне за няколко секунди.

Пресейте брашното с какаото и ги добавете към сместа. След това разбъркайте с разтопеното масло, шоколад и накрая с орехите.

Сипете сместа в тавата и пече за около 35 минути в загряна предварително на 160 градуса фурна - докато при лек натиск с пръст блатът възвръща формата си.

Готовият блат оставете да изстине за 5 минути в тавичката, след това го отделете и го оставете да изстине напълно.

За глазурата разтопете шоколада и го оставете леко да се охлажда. Разбийте заедно маслото, пудрата захар и млякото, докато сместа стане гладка и пухкава. Постепенно добавяйте от маслената смес в шоколадовата и хомогенизирайте глазурата.

Разрежете блата на два отделни. Сложете долният блат в голяма чиния, намажете с част от крема за глазурата и сложете втория блат.

Намажете останалата глазура отгоре с помощта на шпатула. декорирайте с половинки орехи и оставете тортата за почине за няколко часа или нощ, преди да поднесете.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар