Орехово-шоколадова торта

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Орехово-шоколадова торта2 / 2
26/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • масло - 2 с.л. за намазняване
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 125 г
  • брашно - 125 г
  • какао - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • шоколад - 75 г черен, разтопен
  • орехи - 150 г натрошени ситни
  • за глазурата
  • шоколад - 75 г черен
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 200 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • орехи - половинки, за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе тава с диаметър 18 см - дълбока и добре намазнена с 2 с.л. масло.

Разбийте яйцата със захарта за блата за 10 минути или докато започнат да се образуват следи в сместа, които остават поне за няколко секунди.

Пресейте брашното с какаото и ги добавете към сместа. След това разбъркайте с разтопеното масло, шоколад и накрая с орехите.

Сипете сместа в тавата и пече за около 35 минути в загряна предварително на 160 градуса фурна - докато при лек натиск с пръст блатът възвръща формата си.

Готовият блат оставете да изстине за 5 минути в тавичката, след това го отделете и го оставете да изстине напълно.

За глазурата разтопете шоколада и го оставете леко да се охлажда. Разбийте заедно маслото, пудрата захар и млякото, докато сместа стане гладка и пухкава. Постепенно добавяйте от маслената смес в шоколадовата и хомогенизирайте глазурата.

Разрежете блата на два отделни. Сложете долният блат в голяма чиния, намажете с част от крема за глазурата и сложете втория блат.

Намажете останалата глазура отгоре с помощта на шпатула. декорирайте с половинки орехи и оставете тортата за почине за няколко часа или нощ, преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: