Сладкиш с круши и джинджифил

27/07/2014
Илария
отИларияМастър Шеф37314205
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 647
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 200 г безсолно и меко + малко за тавата
  • захар - 175 г
  • брашно - 175 г пресято
  • джинджифил - 2 - 3 с.л. сушен
  • яйца - 3 бр., предварително разбити
  • круши - 450 г, обелени
  • кафява захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете крушите и ги нарежете на тънки полумесеци. Намаслете формата, в която ще печете сладкиша (20 см диаметър).

С помощта на бъркалка смесете 175 г от маслото със захарта, брашното, джинджифила и яйцата. Разбийте до хомогенност.

Сипете сместа в подготвената форма и загладете отгоре при нужда. Разпределете красиво парченцата круши в кръг, поръсете с кафявата захар и разпределете на малки парченца останалото масло.

Изпечете сладкиш с круши и джинджифил в предварително загряна на 180 градуса форма за око 35-40 или докато е напълно готов.

Сладкишът може да поднесете с топла ванилов сладолед или бита сметана. подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар