Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Веганска шоколадова торта с малини

Веганска шоколадова торта с малини

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Веганска шоколадова торта с малини3 / 3
27/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Не се подлъгвайте по името - това е една от любимите торти в редакцията ни, изпробвана многократно"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч. пълнозърнесто
  • захар - 2 ч.ч. тръстикова или кафява захар)
  • морска сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • какао - 1/2 ч.ч. неподсладено, на прах
  • олио - 3/4 ч.ч.(може и от рапица)
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • ванилия - 2 ч.л. екстракт
  • вода - 2 ч.ч.
  • За плънката
  • малини - 1 и 1/2 ч.ч. пресни органични
  • захар - 1/4 ч.ч. тръстикова или кафява
  • лимонов сок - 2 с.л. пресен
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • За ганаша
  • шоколад - 3/4 ч.ч. веган шоколадов чипс
  • соево мляко - 1/4 ч.ч. + 1 с.л.
  • кленов сироп - 2 с.л. или мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса. В голяма купа смесете сухите съставки за блата и ги разбъркайте. Добавете останалите продукти и разбърквайте с бъркалка, докато няма бучки. Изсипете сместа в леко намазана кръгла форма за торта. Сложете да се изпече за около 30-40 минути, докато забодена клечка за зъби излиза чиста. Извадете от фурната и оставете да се охлади. Освободете блата от формата, като е може да се наложи да прокарате нож по стените преди това. Когато тортата е напълно охладена, използвайте назъбен нож, за да разреже тортата на две равни кръгли платки.

Сложете всички съставки за малиновия пълнеж в съд на котлона на средна температура. Оставете да заври. Намачкайте малините и нишестето, докато стане сравнителна гладка смес. Тази смес трябва да прецедите през цедка над друг съд, за да се отстранят малиновите семчици. Оставете пълнежа настрана, за да се охлади.

Сглобете тортата, като съедините двата блата с малиновия пълнеж.

Смесете всички съставки за ганаша в съд на водна бяня на котлона. Оставете шоколадът да се разтопи, като го бъркате непрекъснато. Махнете от огъня и сипете сместа върху тортата, като сипвате в средата и разпределяте към краищата.

Украсете тортата с малини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може ли да се заменят малините с ягоди?
03.04.2023 11:58
криси
криси
Уникална торта, мерси:)))
28.07.2014 11:32