Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура заедно с прясното мляко. Яйцата, солта и захарта ги разбиваме с миксер или с бъркалка.
Използваме чаша с вместимост 200 мл. Прибавяме прясното мляко, водата и олиото и пак разбиваме.
Пресяваме със сито брашното заедно с бакпулвера, за да е по-ефирно. Прибавяме и него към кашата. Объркваме до гладка и еднородна смес, без бучици.
Гъстотата прилича на палачинкова смес.
Включваме гофретника за печене. Не мажем гофретника с масло или олио.
В кашата има достатъчно олио и гофретите не залепват, вадят се веднага, като се изпекат. От кашата с чарпак изливаме в гнездата за кашата в гофретника-при мен са 2 броя.
Печем до готовност, не обръщаме. Рецептата е изпитана-изпича се много добре от двете страни.
От кашата стават 10 бр. гофрети, печем ги общо за 50 мин.
Вече готови, вкусните гофрети мажем пожелание с какаов крем или конфитюр.