Начин на приготвяне
В зависимост от това дали искате вегетарианско бурито или бурито със свинско, измиваме и почистваме гъбите/месото и ги нарязваме на филийки. Пържим ги до златисто с добавени любими подправки. Аз сложих щипка кимион и две щипки сух копър.
Тортилите на снимките са с гъби.
Сипваме царевицата и боба в отделни купички.
Авокадото почистваме и нарязваме на ситно и слагаме в отделна купичка.
Чери доматите ги измиваме и режим на половинки или четвъртина по желание и слагаме в отделна купичка.
Слагаме и насъргания кашкавал в отделен съд.
А сега и забавната част.
Взимаме лаваш/тортила и с помощта на вилица размазваме няколко парчета авокадо навсякъде. Гъбите или месото подреждаме в ивичка по средата. Поръсваме по 2-3 супени лъжици от царевицата и боба. Разпръскваме няколко чери доматчета и за финал поръсваме с настърган кашкавал.
Сега трябва да завием буритото. Прегънете леко левия и десния край.
След това прегънете отдолу и продължете да навивате, докато притискате и така югозападното буритото е готово, да ви е вкусно. Готовото бурито може да се поднесе като студен сандвич.
Коментари