Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Веган бурито с хумус

Веган бурито с хумус

Веган бурито с хумус
Снимка: Йорданка Караджова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
6
"Свежо, питателно и много вкусно веган бурито с хумус, което може да хапнете по всяко време на деня."

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр.
  • рукола - 100 г
  • червен лук - 1 бр.
  • краставици - 2 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • хумус - за намазване
  • тортила - 6 бр. или лаваш
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на вегетарианското бурито започваме с измиването и почистването на всички зеленчуци.

Доматите нарязваме на шайби.

Червения лук накълцваме на ситно.

Краставицата по избор може да оставите с обелката и нарязвате на тънки колелца.

Морковите настъргваме на ренде с големина по избор.

Всички нарязани зеленчуци и руколата се слагат в отделни съдове.

Пристъпваме към направата на бурито.

С помощта на лъжица намазваме цялата тортила/лаваш с хумус.

Доматите и краставицата се подреждат в ивичка по средата, като се редуват.

Отгоре и по цялата дължина се разпръсква настърган морков.

След това навсякъде се разнася лук.

И за финал слагаме рукола навсякъде.

За да завиете буритото прегънете левия и десния край, след което прегънете и долния край и продължете да навивате, като внимателно притискате.

И така нашето веган бурито с хумус е готово. Може да го охладите леко и да поднесете като студен сандвич.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#325598
Потребител#325598
Много лесно и вкусно!
06.07.2023 15:24