Начин на приготвяне
За приготвянето на вегетарианското бурито започваме с измиването и почистването на всички зеленчуци.
Доматите нарязваме на шайби.
Червения лук накълцваме на ситно.
Краставицата по избор може да оставите с обелката и нарязвате на тънки колелца.
Морковите настъргваме на ренде с големина по избор.
Всички нарязани зеленчуци и руколата се слагат в отделни съдове.
Пристъпваме към направата на бурито.
С помощта на лъжица намазваме цялата тортила/лаваш с хумус.
Доматите и краставицата се подреждат в ивичка по средата, като се редуват.
Отгоре и по цялата дължина се разпръсква настърган морков.
След това навсякъде се разнася лук.
И за финал слагаме рукола навсякъде.
За да завиете буритото прегънете левия и десния край, след което прегънете и долния край и продължете да навивате, като внимателно притискате.
И така нашето веган бурито с хумус е готово. Може да го охладите леко и да поднесете като студен сандвич.
Коментари