Начин на приготвяне
Киноата се измива и се слага на котлона в 1 ч.ч. вода. Когато заври, се изключва и се оставя похлупена за 15 минути на котлона, докато се поеме всичката вода.
Карфиолът се разделя на розички, а тофуто се отцежда и нарязва на кубчета. Смесват се в купа и се прибавят подправките. Разбърква се добре и се пече в загрята на 200-220 °C фурна в тавичка, застлана с хартия за печене или алуминиево фолио.
През това време се загрява олио за боба. Наситнява се чесънът и се запържва леко. Към него се прибавя бобът заедно с водата от консервата. Овкусява се с кимион, лют червен пипер, сол и сока от лайм. Оставя се на слаб огън до сгъстяване, като от време на време се разбърква.
За доматената салца се нарязват на дребно доматът и лукът, а магданозът се наситнява. Смесват се и се изцежда към тях сокът от лайм. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.
Плоските питки се намазват с хумус, разпределя се част от киноата, отгоре малко доматена салца, следват карфиол и тофу и накрая боб.
Завива се внимателно сочното бурито и стегнато.
Хапвайте здравословно и вкусно бурито с карфиол и тофу.