Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Бурито с карфиол и тофу

Бурито с карфиол и тофу

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k4k11
Бурито с карфиол и тофу
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
30/10/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Бурито с карфиол и тофу е толкова вкусно, че ще си го приготвяте през ден тази есен"

Необходими Продукти

  • тортила питки - 4 бр.
  • хумус - 4 ч.л.
  • киноа - ½ ч.ч., суха
  • Печен карфиол
  • карфиол - 1 глава, по - малка
  • тофу - 200 грама
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лайм - 1 бр.
  • риган - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • млян кориандър - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кетчуп - 1 ч.л.
  • За боба
  • черен боб - ½ консерва, или червен
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион - ½ ч.л.
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • лайм - ¼ бр., сок
  • сол
  • Прясна доматена салца
  • домати - 2 бр.
  • червен лук - ½ бр.
  • магданоз - ⅓ - ½ връзка
  • лайм - ½ бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се измива и се слага на котлона в 1 ч.ч. вода. Когато заври, се изключва и се оставя похлупена за 15 минути на котлона, докато се поеме всичката вода.

Карфиолът се разделя на розички, а тофуто се отцежда и нарязва на кубчета. Смесват се в купа и се прибавят подправките. Разбърква се добре и се пече в загрята на 200-220 °C фурна в тавичка, застлана с хартия за печене или алуминиево фолио.

През това време се загрява олио за боба. Наситнява се чесънът и се запържва леко. Към него се прибавя бобът заедно с водата от консервата. Овкусява се с кимион, лют червен пипер, сол и сока от лайм. Оставя се на слаб огън до сгъстяване, като от време на време се разбърква.

За доматената салца се нарязват на дребно доматът и лукът, а магданозът се наситнява. Смесват се и се изцежда към тях сокът от лайм. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.

Плоските питки се намазват с хумус, разпределя се част от киноата, отгоре малко доматена салца, следват карфиол и тофу и накрая боб.

Завива се внимателно сочното бурито и стегнато.

Хапвайте здравословно и вкусно бурито с карфиол и тофу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: