Начин на приготвяне
Тофуто се отцежда хубаво и се нарязва на кубчета. Приготвя се марината от зехтин, царевично нишесте, соев сос и подправки (щипка сол, черен пипер, чесън на прах, лук на прах). С нея се залива тофуто и се разбърква внимателно да покрие всички кубчета.
Тофуто се разпределя върху хартия за печене и се запича във фурна или еърфрайер на 200 градуса около 25 минути, като към 15-тата минута се обръщат парченцата и се връщат за оставащото време. Готово е, когато добие златист загар и стане хрупкаво отвън.
Айсберг листата се нарязват и смесват с Цезар соса.
Плоските питки се намазват с топено сирене и майонеза. Разпределя се салатата и отгоре се нареждат тофу кубчетата, след което се капва върху тях малко пресен лимонов сок. Най-отгоре се начупват по 2-3 парченца обикновен тортила чипс или чипс от лаваш.
Буритото се загъва стегнато.
Цезар буритото с тофу е много подходящо за домашни партита.
Коментари