Начин на приготвяне
Авокадото нарязваме на кубчета, Лука и доматите също накълцваме на дребни кубчета. Така всичко, нарязано на ситно, слагаме в отделни купички.
Гаудата нарязваме на по тънки правоъгълничета.
Буритото на снимката пък е правено със слайс гауда, тази която е за тостери, лесна е за накъсване и вкусът ми допада.
Салатата Айсберг накъсваме с ръце на дребни парчета.
Започваме да редим буритото, като слагаме, първо, доматите в колонка по средата, след това 2-3 слайса пуешко отгоре, след което разпръскваме 2-3 супени лъжици лук, две-три супени лъжици Гауда или пък един слайс, ако решите да вземете от този вид.
Следват 3 супени лъжици авокадо и накрая разпръскваме една шепа Айсберг навсякъде.
Завиваме буритото, като прегъваме в ляво и дясно, а след това прегъваме долната страна и продължаваме да навиваме до края, като леко притискаме.
Коментари