Начин на приготвяне
За хлебчетата:
Разбийте яйцата със солта и добавете крема сиренето, солта, маята, кокосовото брашно, смлените ядки, хуск и сусам.
Разбъркайте до получаване на хомогенно тесто. От него оформете 6 кръгли хлебчета и оваляйте в микс от сусам и маково семе и подредете в тавичка застлана с хартия за печене.
Покрийте с кърпа и оставете да втасат за 30-40 минути на топло (няма да бухнат много).
Печете в предварително загрята на 200 °C фурна за около 30 минути или до тъмно златист загар. Оставете да изстинат върху решетка.
Направете сандвичите като срежете хлебчетата и намажете едната половина обилно с млечна салата, а другата половина с магданозено песто.
Поставете кръгче хубав розов домат върху салатата, после сложете от руколата и от млечния чесън нарязан на тънки филийки. Той не люти, хрупкав и вкусен е.
Руколата по възможност използвайте домашна от градината или такъв сорт, който леко нагарча и има силен вкус. Казвам го, защото масово се продава такава, която е абсолютно безвкусна и с нея студените сандвичи не биха станали вкусни.
Поръсете със зехтин и малко сол ако е необходимо.
Сервирайте леките и свежи сандвичи по всяко време на деня - винаги са подходящи. По желание може да обогатите пълнежа с каквото ви харесва, например малко обезкостени маслини или каперси.
Добър апетит с моите студени сандвичи с млечна салата и рукола!