Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Бърза пълнозърнеста тортила

Бърза пълнозърнеста тортила

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097744518601
Бърза пълнозърнеста тортила
Снимка: Росица Маринова
1 / 3
14/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Приготвяте веднъж и цяла седмица са ви под ръка - вкусни и много бързи пълнозърнести тортили"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • олио - 1 с.л
  • сол - 1/4 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сусам - 2 с.л.
  • вода - 1/4 ч.ч. ако е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашното, бакпулвера и солта. Прибавяме олиото и киселото мляко.

Ако се получи твърдо или твърде сухо тесто, добавяме много малко вода, за да направим гладко тесто. Омесваме добре.

Покриваме с кърпа и оставяме на страна за 20 мин.

Разделяме тестото на 6 равни топки. Докато правим всяка топка, останалите покриваме с кърпа, за да не изсъхват.

Разточваме на кръг първата топка върху набрашнен плот. По желание може да разпръскаме върху питката малко от сусама. Притискаме го леко върху питката с длани, обръщаме от другата страна и пак поръсваме със сусам.

В силно нагорещен тиган поставяме питката. Ще започнат да се появяват балончета. След 30-40 секунди обръщаме питката, за да се изпече и от другата страна.

Изваждаме готовата тортила в чиния и покриваме с кърпа.

Повтаряме всичко и с останалите 5 топки тесто.

Може да сервирате тортилите със зелена салата, късчета месо или със сварени яйца и моцарела.

Можете да съхранявате тортилите покрити в кърпа и увити в найлонов плик цяла седмица, като преди да ги сервирате, ги поставите за 1-2 минути в загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: