Тирамису

Новак
17/10/2009
"Заповядайте! Десертът е от нас "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо96 241
  • Преглеждания за месеца856
  • Преглеждания за седмицата72
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • маскарпоне - 400 г
  • бишкоти - 1 опаковка
  • кафе - 250 мл, може Еспресо
  • яйца - 4 бр. - разделени жълтъци и белтъци
  • коняк - 2 с.л. може и Амарето или Ром
  • какато - 2 ч.л.
  • пудра захар - 150 г или повече, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо жълтъците се разбиват с пудрата захар, докато не се уголемят 3-4 пъти от размера си. Добавя се Маскарпонето и се бърка внимателно.

Белтъците се разбиват на твърд сняг. След това се добавят и те при Маскарпонето внимателно и се разбъркват.

В приготвеното еспресо се добавя коняка или рома. Бишкотите се потапят една по една в кафената смес и се нареждат една до друга тавичката.

Над всеки ред бишкоти се поставя един ред крем. Отгоре отново потопените бишкоти и пак крем. Най-горният слой на Тирамисуто трябва да бъде от крем.

Направеният десерт се поставя в хладилника да престои една нощ.

Преди сервиране Тирамисуто се поръсват с какао и малко пудра захар.

Рейтинг

5 15
4 2
3 5
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Христо Христов
Ще се ходи на гости това лято.С тези вкусни неща дето се готвят
1
0
Jeni
Jeni
11.07.2014 17:46
Направих Тирамису по вашата рецепта. Всичко беше ок, докато не я опитахме... въобще не беше сладка-100гр захар са много малко за 400гр маскарпоне.
Внимавайте,да не се изложите и вие като мен пред гостите!
1
0
Ани
Ани
27.08.2013 17:15
Едно тирамису на д-р Йоткер колко струва
1
0