Руски болярски палачинки

03/08/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Тези вълшебни руски палачинки са не само неустоимо вкусни, но и здравословни! А има ли деца и възрастни – от малки до най-големи, които не обичат палачинки?"
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 661
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно от елда - 800 г
  • пшенично брашно - 500 г
  • прясно мляко - 1 л
  • сметана - 500 мл заквасена
  • течна сметана - 200 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 5 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 25 г
  • олио - 1 и ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко от топлото мляко, добавя се половината от останалото мляко, предварително затоплено. Добавя се брашното от елда, разбърква се и се оставя за 2 часа на топло.

Добавя се останалото мляко, заквасената сметана, разтворените в течната сметана жълтъци, захарта, разтопеното масло и солта. Добавя се пшеничното брашно и се оставя на топло за 2 часа.

Добавят се разбитите на сняг белтъци. Пържат се палачинки в намазан с мазнина тиган и преди да се обърнат, се напръскват с няколко капки олио.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар