Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Руски палачинки с два вида трици

Руски палачинки с два вида трици

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски палачинки с два вида трици1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 600 мл
  • елда - 4 с.л. брашно
  • пшенични трици - 1/3 ч.ч.
  • овесени трици - 1/3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 30 мл
  • масло - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • кафява захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените и пшеничните трици се накисват в леко затопленото мляко за 20 минути.

Добавя се брашното от елда и всичко се разбива, за да не се образуват бучки. Добавят се разбитите със солта и захарта яйца.

Накрая се добавя разтопеното масло и всичко се разбърква. Пържат се палачинки на сгорещен тиган, който се намазва с олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: